FOGADJ ÖRÖKBE EGY TIGRIST!

A vadon élő tigrisek száma mintegy 95%-kal csökkent a XX. század eleje óta. Napjainkban mintegy 3900 egyed él a vadonban.

A tigrisek mintázata egyedi, akár csak az ujjlenyomat, ami abban segít, hogy az egyedeket azonosítani tudjuk természetes élőhelyeiken. Sajnálatos módon csak az Amerikai Egyesült Államokban több tigris él fogságban, mint a vadonban. Veszélyeztetett helyzetük miatt felkerültek az IUCN Vörös Listájára.

Tigris

AZ ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAG TARTALMA

Plüss

A puha plüssfigura opcionálisan kérhető.
A csomagban található plüss mérete támogatási
összegenként eltérő lehet.

OKLEVÉL

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat. Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.

WWF Magazin

Félévente beszámolót küldünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről. A magazint nyomtatott, illetve digitális formában is kérheted, utóbbi választásával sokat teszel a fenntarthatóságért.

 


 

A tigrisek Ázsia-szerte megtalálhatók egymástól elszigetelt erdőkben. Élőhelyük meglehetősen változatos: az örökzöld erdőktől kezdve az esőerdőkön át egészen a mocsaras területekig fellelhetők.

 

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A TIGRISEKET

Az orvvadászat és a vadon élő állatok illegális kereskedelme

Évente legalább 110 tigris testrészeit foglalták le Ázsiában 2000 és 2015 között. Ez azt jelenti, hogy hetente két tigris esett az illegális kereskedelem áldozatául.

Élőhelyük pusztulása

A tigrisek élőhelye 95%-kal csökkent a történelem során, melynek eredményeképp egyre kisebb és egymástól elszigeteltebb területekre szorulnak vissza.

Az emberekkel való konfliktus

A tigrisek az élőhelyük csökkenésével egyre közelebb kerülnek az emberekhez, ami konfliktusokhoz vezethet, hiszen az emberek igyekeznek megvédeni családtagjaikat és állataikat.

Zsákmányállataik számának csökkenése

Az illegális elejtések és az élőhelyek elaprózódása következében csökken a tigrisek tápláléka, ami már rövid távon is az állomány csökkenéséhez vezethet.

 

EGYÜTT SEGÍTHETÜNK

Évekkel ezelőtt elköteleződtünk amellett, hogy a vadon élő tigrisek számát megduplázzuk 2022-re, ami egyben a tigris éve is lesz a kínai asztrológia szerint. Annak érdekében, hogy ezt elérjük, 13 különösen fontos területre fókuszáltuk természetvédelmi tevékenységünket Nepálban, Indiában és Oroszországban.
A tigrisvédelmi program első fontos mérföldköve 2010-ben volt, amikor a tigrisek védelmére szervezett csúcstalálkozón 13 érintett ország tett fogadalmat emellett az ambiciózus cél mellett, és elkészítettek egy akciótervet a veszélyeztetett állatok és élőhelyeik védelmére.

 

A SZIMBOLIKUS ÖRÖKBEFOGADÁSODDAL A WWF-ET SEGÍTED ABBAN, HOGY:

  • helyreállítsa a szétdarabolódott élőhelyeiket a populációk összeköttetése érdekében
  • megerősítse az orvvadászat elleni védelmet a természetvédelmi területek közelében
  • fellépjen az élő tigrisek és a tigrisekből készült termékek kereskedelme ellen
  • betartassa a természetvédelmi törvényeket
  • egyéb természetvédelmi tevékenységet folytasson világszerte