FOGADJ ÖRÖKBE EGY JEGESMEDVÉT!

A fenséges jegesmedvéknek összefüggő, nagy jégtáblákra van szükségük utódaik felneveléséhez és a táplálkozáshoz. Az északi-sarki jégtáblák kiterjedése azonban egyre csökken.

A jegesmedvék támogatásával egy lépést teszel az északi-sarki tápláléklánc megóvásáért, ami segíti a vadvilágot és az embereket egyaránt. Becslések szerint az olvadás következtében 2050-re a jegesmedvék száma mintegy 30%-kal csökkenni fog.

Jegesmedve

AZ ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAG TARTALMA

Plüss

A puha plüssfigura opcionálisan kérhető.
A csomagban található plüss mérete támogatási
összegenként eltérő lehet.

OKLEVÉL

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat. Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.

WWF Magazin

Félévente beszámolót küldünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről. A magazint nyomtatott, illetve digitális formában is kérheted, utóbbi választásával sokat teszel a fenntarthatóságért.

 


 

A jegesmedvék általában egyedül élnek és vadásznak, de olykor meglehetősen társas lények is tudnak lenni. Étrendjüket főként fókák alkotják. A jegesmedvéknek annyira kiváló a szaglásuk, hogy akár egy kilométerről kiszagolják zsákmányukat a jeges vízben.

 

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A JEGESMEDVÉKET

A klímaváltozás

A klímaváltozás a legveszélyesebb fenyegetés a jegesmedvékre nézve. Az olvadó jégsapkák következtében otthonuk veszélyben van.

Az olajkitermelés

Ahogy a tengeri jégtakaró egyre csökken, úgy nyílnak meg még feltáratlan olajmezők. A beruházások és a hozzájuk kapcsolódó szállítmányozás azonban felboríthatja az érzékeny északi-sarki ökoszisztémát.

Az ember-vadvilág konfliktusok

Az éhes és kíváncsi jegesmedvék besétálhatnak a falvakba, ami konfliktushoz vezethet, hiszen a falvakban élők igyekeznek megvédeni magukat és állataikat.

A környezetszennyezés

Az ártalmas vegyszerek bejutva a tengerekbe mérgezik a teljes táplálékláncot.

 

A SZIMBOLIKUS ÖRÖKBEFOGADÁSODDAL A WWF-ET SEGÍTED ABBAN, HOGY:

  • megőrizze az Északi-sark környezetét, érintetlen ökoszisztémáit és egészséges vadállományait
  • lobbimunkával és a különféle érdekcsoportokkal történő együttműködéseken keresztül járuljon hozzá az éghajlatváltozás hatásainak csökkentéséhez
  • alkalmazkodási és kibocsátás-csökkentési stratégiákat dolgozzon ki helyi közösségek és vállalatok számára
  • lakossági szemléletformálást folytasson az ökológiai lábnyom csökkentésének fontosságáról
  • ösztönözze a megújuló energiaforrások használatát és elterjesztését
  • felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak következményeire
  • egyéb természetvédelmi tevékenységet folytasson világszerte