FOGADJ ÖRÖKBE EGY BARNAMEDVÉT!

Az európai barnamedve-állomány több mint fele (Oroszországot leszámítva) a Kárpátok erdeiben él.  A medvék jelenléte az egészséges és gazdag élővilág szimbóluma.

Szükségük van a segítségedre!

Barnamedve

AZ ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAG TARTALMA

Plüss

A puha plüssfigura opcionálisan kérhető.
A csomagban található plüss mérete támogatási
összegenként eltérő lehet.

OKLEVÉL

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat. Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.

WWF Magazin

Félévente beszámolót küldünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről. A magazint nyomtatott, illetve digitális formában is kérheted, utóbbi választásával sokat teszel a fenntarthatóságért.

 


 

A barnamedve nagyragadozóként többek között a növényevők állományát is képes szabályozni. A medvék – mintegy indikátorként – azt is megmutatják, hogy a táplálékpiramis alsóbb szintjei elfogadható állapotban vannak. A nagyragadozók hiánya természetvédelmi szempontból kedvezőtlen helyzetet feltételez.

 

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A BARNAMEDVÉKET

Az orvvadászat

A barnamedvék nem csak Ázsiában esnek orvvadászat áldozatául, Európai erdeiben is rendszeres a faj illegális elejtése.

Az élőhelyük csökkenése

A Kárpátok az egyik utolsó olyan terület Európában, ahol a nagyragadozók még életképes populációi élnek. A barnamedve, a farkas és a hiúz a hegyláncok erdőkkel borított, még többé-kevésbé összefüggő területein élnek.

Mérgezések

Ezt a legtöbbször illegális tevékenységet nem is biztos, hogy a nagyragadozók elpusztítására használják az elkövetők. Ha azonban a méreg kijut a táplálékláncba, közvetve nagyragadozók és más védett állatok pusztulásához is vezethet.

Nemzetközi együttműködések hiánya

Európa nagyragadozó-állományainak kb. 80%-a határokon is átnyúlik. Folyamatos kapcsolattartás, egységes kezelés és tapasztalatcsere nélkül a határokon átívelő állományok nem védhetők meg hosszú távon.

 

A SZIMBOLIKUS ÖRÖKBEFOGADÁSODDAL A WWF-ET SEGÍTED ABBAN, HOGY:

  • megvédjünk 350 hektár érintetlen őserdőt Brassó közelében
  • felvegyük a harcot az illegális fakitermelés ellen, különösen az elzárt területeken
  • képviseljük a természetvédelem és a nagyragadozók érdekeit a törvényhozásban, szakmai szervezetekben